EnglishEnglish
SEE / HEAR / SHOP / PLAY

Robert Doornbos Grandprix naar 100%

Robert Doornbos Grandprix naar 100%

31 augustus 2018
Robert Doornbos Grandprix naar 100%

Ook Rotterdams sporticoon Robert Doornbos is in het tweede weekend van oktober in Ahoy. Tijdens de 15e editie vindt de Robert Doornbos Grand Prix plaats, een trapauto-wedstrijd voor kinderen, in een hal waar jong en oud kennis kan maken met de racewereld. De trapautowedstrijd is een van de vele jeugdsportevenementen van de stichting Rotterdamse Sporticonen. De samenwerking is onderdeel van de vernieuwing van het auto-evenement, waar de strakste unieke show- en supercars als ook de succesvolle Action Arena en Audio Village, uiteraard, weer op het programma staan.

"In 2008, toen hij zelf nog Formule 1 reed, was Robert Doornbos voor het laatst bij ons te gast in Ahoy”, zegt Erika Bronkhorst, Manager Events bij Rotterdam Ahoy. "Hij gaf demo’s en legde het publiek uit hoe het was om in een F1-auto te rijden. Robert was toen al een icoon waar tegenop gekeken werd. We zijn blij met zijn terugkeer naar Ahoy. Er wordt een hele hal in zijn naam ingericht met racetrailers, auto’s en doe-activiteiten, waaronder de trapautorace op zondag. Het zal vaders met zoontjes een extra reden geven om langs te komen op 100%, waar entree tot en met 12 jaar, mits onder begeleiding, gratis is.”

De Robert Doornbos Grand Prix wordt een unieke, jaarlijks terugkerende trapautorace voor kinderen. Het prototype voor de autootjes waarmee de wedstrijdjes worden gereden, werd onlangs gepresenteerd door Alfred Möller, die als race-director voor Rotterdamse Sporticonen volop in touw is om de racewereld voor kinderen in Rotterdam dichterbij te brengen. "Behalve met pedalcars en modelauto’s zijn we met van alles bezig. Naast Robert Doornbos zullen ook Daniel de Jong en Tom Coronel naar Ahoy komen. Steeds meer partijen sluiten aan om er in Ahoy twee dagen voor deelnemers en alle jonge autofans een onvergetelijke beleving van te maken.” Inschrijven voor de wedstrijden is al mogelijk via www.robertdoornbosgrandprix.nl.

Rotterdamse sporticonen
De Stichting Rotterdamse Sporticonen wil Rotterdamse sporthelden eren en daarmee de gezondheid van kinderen in m.n. Rotterdam bevorderen. De kracht van sportief erfgoed wordt ingezet voor een gezonde jeugd en sociale samenhang in de stad. Om dat te bereiken worden er gratis jeugdsportevenementen georganiseerd onder de naam van en met medewerking van Rotterdamse sporthelden of hun nabestaanden. Enkele voorbeelden: Bep van Klaveren Memorial, Fatima Moreira de Melo Cup, Nelli Cooman Mile, Joost Luiten Classic en Robert Eenhoorn Classic. De evenementen zijn toegankelijk voor álle kinderen. Meer informatie op www.rotterdamsesporticonen.nl

 

Inschrijven voor de Robert Doornbos Grandprix kan via: www.robertdoornbosgrandprix.nl/

FOLLOW US: