5000PK sterke tractor

12 Augustus 2022
5000PK sterke tractor

The Matrix Pullingteam is een team dat bestaat uit gemotiveerde sleutelaars die graag hun vrije tijd besteden aan de meest krachtige motorsport ter wereld! Zij zijn actief sinds 2008 waarbij zij begonnen zijn in de instapklasse van de sport. Na een succesvolle periode in deze klasse werd besloten om in 2012 een klasse hoger te gaan rijden in de Compact Diesel klasse. In deze klasse werd de naam "Matrix" het eerst gebruikt. In deze klasse hebben zij geregeld op het podium gestaan en de winst behaald en hebben zij zelfs meerdere keren onder de Nederlandse vlag op het EK mogen verschijnen.

 

In 2017 besloten zij over te stappen naar de Light Modified, wederom onder de naam "Matrix". De Light modified klasse is de lichtste klasse van de modifieds met een max. gewicht van 2500kg. In deze klasse ben je vrij qua motor keus en ben je niet verplicht het uiterlijk te hebben van een landbouwtractor.

 

Zelf rijden zij met 2 Cummins 5.9l zes-cilinders. Standaard zijn deze te vinden in Dodge Ram 2500 pick-up trucks of kleine Case tractoren en lopen ze op diesel. Om het vermogen te halen wat zij voor ogen hadden hebben zij deze blokken omgebouwd naar Methanol. Hierbij hebben de verstuivers plaatsgemaakt voor bougies en is er een custom brandstofsysteem ontwikkeld. Deze motoren leveren nu elk een geschat vermogen van 2500pk, bij elkaar is dat dus 5000pk.

 

Tickets

Tickets
FOLLOW US:
Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER